Czech Open: o nejstarší turnaj má svět zájem

rené tauš

Už pojedenácté se handicapovaní stolní tenisté sejdou v Ostravě a zájem o mezinárodní Czech Open – Para Table Tennis –, který začal, je opět velký.

Přihlášeno je 170 hráčů a hráček,znichž80 je na vozíčku,z 2 států.
„Se členy jejich realizačních týmů, rozhodčími, delegáty a klasifikátory to bude téměř tři sta účastníků. Pečovat o ně bude dvousetpadesátičlenný tým organizátorů, žáků, studentů a dobrovolníků,“ prozradil Tomáš Staníček, ředitel TJ Ostrava, která tuto velkou akci pořádá společně s Českou asociací stolního tenisu v každém lichém roce.

Hrát se bude na 28 speciálně upravených stolech ve vzájemně propojených halách bezbariérového areálu ve Varenské ulici, kdemásvé sídlo i Sportovní klub vozíčkářů Ostrava. „Od roku 1995, kdy se Czech Open konal poprvé, je ctěna jeho původní myšlenka: umožnit účast co největšímu počtu českých postižených stolníchtenistůproporovnání výkonnosti se sportovci jiných států,“ vysvětlil Staníček.

Zároveň připomenul, že turnaj tohoto druhu je nejstaršínasvětě a největší v České republice. „Od roku 2011 se ho mohou účastnit i sportovci navozíkuaodpředloňskataké mentálně postižení,“ dodal ředitelpořádajícíTJOstrava.

Slavnostní zahájení 11. ročníku Czech Open – Para Table Tennis je dnes v 8.30 hodin, o třicetminutpozdějivypuknou za stoly soutěže jednotlivců podle kategorií postižení. Zítra a v sobotu budou od 9 hodin na programu souboje družstev.

Moravskoslezský deník
http://www.moravskoslezsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.