Mohelnice hostila turnaj tabletenistů

Jubilejní 20. ročník turnaje Českého poháru ve stolním tenise vozíčkářů proběhl v bezbariérové tělocvičně Střední školy technické a zemědělské v Mohelnici.

Tradiční akce se účastnilo padesát handicapovaných sportovců z celé České republiky. Tradiční turnaj vozíčkářů ve stolním tenise s názvem Siemens Cup se v Mohelnici koná každoročně již od roku 1996 a dlouhodobě zůstává jediným turnajem handicapovaných stolních tenistů v Olomouckém kraji. Na jeho organizačním zajištění se podílí desítky dobrovolníků.
„Se vzrůstající popularitou akce rostou i požadavky na její organizaci,“ říká ředitel turnaje Stanislav Navrátil z Invaclubu Loštice: „Mezi aktéry mohelnického turnaje nechyběli účastnici paralympiád v Sydney, Anténách či Londýně, což potvrzuje kvalitu turnaje.“
Hlavním partnerem akce je i letos společnost Siemens, která turnaj podpořila nejen finančně, ale i materiálně.
„Pořadatelům tohoto unikátního turnaje jsme věnovali nové kvalitní stoly na stolní tenis. Loni dva a letos další dva tak, aby se úroveň turnaje zvyšovala úměrně s tím, jak roste jeho obliba,“ sdělil k akci ředitel mohelnického závodu Siemens Pavel Pěnička s tím, že úpravu stolů pro potřeby handicapovaných tenistů zajistili pracovníci závodu na výrobu elektromotorů.
Výsledky Siemens Cup 2015 TřídaA 1. Svatoš Petr (TJ Sokol Lhůta) 2. Zmrzlý Karel (SK Moravia Brno)3. Kadlík Vladimír (SK Moravia Brno) Třída B 1. Holík Vratislav (TTC PS Para Lomnice n/Popelkou)
2. Vintrlík Ladislav (SK Moravia Brno) 3. Procházka Vojtěch (Bošky Bošovice) Třída C 1. Adámek Aleš (SKV Ostrava) 2. Procházka Ondřej (SKV Ostrava) 3. Macíček Libor (SKV Nezlomení Pardubice)

http://www.sumpersky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.