Charitativní akce Rozsviťme Ústí chce letos pomoci šesti dětem

Ilse Reijs and Jan-Noud Hutten I Flickr.com

Pomoci Kubíkovi, Elišce, Michálkovi, Matýskovi, Davídkovi a Danielovi chtějí organizátoři 7. ročníku charitativní akce Rozsviťme Ústí nad Labem, která se bude konat 22. prosince na Lidickém náměstí.

Ústí nad Labem – „Cílová částka, kterou letos potřebujeme vybrat, je mnohem vyšší než v předchozích ročnících, jde o téměř 430 tisíc korun. Chceme pomoci splnit sny hned šesti dětem,“ uvedl Matěj Prošek, výkonný ředitel pořádající společnosti Attigente Group a zakladatel nadačního fondu Attigente.

Peníze pomohou

Sedmiletému Michálkovi, který je nepohyblivý a má komplikované postižení, by pomohla rehabilitační léčba na pražské neurorehabilitační klinice Axon v hodnotě 60 tisíc korun. Také dvouletý Kubík trpící genetickou vadou, která se nazývá Cri du chat syndrom, potřebuje pobyt na této klinice za 60 tisíc korun zaměřený na terapii TheraSuit.

Devítiletý Matýsek je veselý a chytrý kluk, který neměl takové štěstí jako jiné děti. Je postižený mozkovou obrnou. Ke zlepšení koordinace pohybu mu pomůže léčebný rehabilitační pobyt v Klimkovicích za 45 tisíc korun. Pobyt v Klimkovicích za stejnou částku by pomohl i Elišce, které je tři a půl roku. Má postižení, která jsou následkem dětské mozkové obrny. Nejvíce byla zasažena levá strana jejího tělíčka. Eliška nechodí, neleze ani nemluví a potřebuje permanentní péči.

Daniel, sedmnáctiletý mladý muž postižený po úrazu, potřebuje na dofinancování podvozku pro sedací ortézy 20 714 korun. Peníze na nová ouška chtějí organizátoři získat pro desetiletého Davídka, kterému museli rodiče pořídit speciální čelenku s naslouchátky. Ouška pojišťovna nehradí, varianta oušek, jež se šroubují, přijde na 200 tisíc.

Přispět lze hned

„Lidé s pomocí nemusí čekat až na samotnou akci, ale mohou nám již nyní zasílat peníze na transparentní účet nadačního fondu Attigente číslo 218164200/0600. Přispět bude možné i do kasiček, jejichž seznam ještě upřesníme a také nákupem lampionu štěstí, které se budou prodávat v prosinci na řadě míst, Z vybraných příspěvků putuje na pomoc plných 100 procent, stejně tak jako z příspěvků za lampiony“ dodal Matěj Prošek.

Rozsviťme Ústí nad Labem má na facebooku již na 1 700 příznivců. Připravuje se i program hlavního dne akce, který bude zahájen v 16.00 a vypouštění lampionů bude odstartováno v 17.45 hod.

„Prosíme všechny, kteří se chtějí přijít podívat, aby si lampion koupili u nás. Když si ho pořídí jinde, ztrácí charitativní účel akce smysl,“ připomněl Matěj Prošek.

Pomoci lze i při roznášení letáků o akci, které jsou k vyzvednutí na pobočce Attigente nebo jako dobrovolník.

KAREL ROUČ
Ústecký deník
http://www.ustecky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.