Zlínští studenti vydraží pro onkologii předměty známých lidí

Dražbou různých dárků a předmětů známých osobností chtějí pomoci onkologii ve zlínské nemocnici studenti Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Galavečer se uskuteční ve středu v Baťově institutu.

Dražit se bude například sako Karla Gotta, podepsaná přilba brankáře Petra Čecha nebo golfová hůl Jiřího Bartošky, řekla manažerka projektu Marcela Koudelková.

„Tereza Maxová nám dala plyšového medvěda, máme CD od pana Šporcla a Ondry Brzobohatého, DVD od paní Havlové, náušnice od České Miss Gabriely Frankové,“ uvedla Koudelková. Badmintonista Petr Koukal poslal podepsaný dres, biatlonistka Gabriela Soukalová zase podepsané startovací číslo.

Reakce oslovených osobností byly podle Koudelkové kladné. „Většinou byli všichni vstřícní. Problém byl někdy jen v tom, když byl daný člověk v zahraničí, aby nám stihl určitou věc podepsat nebo poslat,“ podotkla manažerka.

Cílem dražby je podle jejích slov vybrat více než 70.000 korun, což je dosavadní rekord charitativních aktivit, které studenti již sedmým rokem pořádají v rámci projektu Percipio. V minulosti jím studenti podpořili dětský domov ve Vizovicích, zlínské canisterapeutické centrum, dětské oddělení zlínské nemocnice nebo konkrétní lidi s handicapem. Loni se zaměřili na podporu lidí trpících takzvanou nemocí motýlích křídel.

Na galavečer studenti pozvali představitele samosprávy i firem. Vybrané peníze budou použity na vybavení onkologie, na nástroje a klimatizaci v čekárně.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.