V prosinci mi končí příspěvek na mobilitu. Jak mám postupovat?

ilustrační foto: Ian Britton / Free Foto

Dotaz:
Byla jsem si na úřadu práce nechat zhotovit nový průkaz ZTP a protože mi končí v prosinci příspěvek na mobilitu, zajímala jsem se o prodloužení. Bylo mi sděleno, že zatím nemají z ministerstva žádné podklady, jak mají v těchto případech jednat. Můžete mi tedy napsat, jak to s příspěvky na mobilitu v roce 2016 je?


ilustrační foto: Ian Britton / Free Foto

Odpověď:
Nejnovější informace je taková, že Vás na přelomu listopadu a prosince bude ÚP informovat o tom, že je potřeba, abyste si znovu požádala o příspěvek na mobilitu. V dopise bude přiložena i žádost.

Požádat si ale musíte až v lednu roku 2016. Pokud byste si žádala ještě v prosinci, ÚP by žádost zamítl, protože v prosinci ještě nárok na příspěvek na mobilitu máte. Zároveň je ve Vašem zájmu, abyste to stihla v průběhu ledna, protože pokud byste si zažádala až v únoru, nebyl by Vám vyplacen příspěvek za leden.

Zvláštní malou skupinou příjemců příspěvku na mobilitu jsou ti, kteří si o příspěvek žádali na konci roku 2013, ale bylo o něm rozhodnuto až v roce 2014. Tito lidé nemusí dělat nic. ÚP je pouze v průběhu prosince bude dopisem informovat, že z moci úřední zahájil řízení o nároku na příspěvek na mobilitu.

Jiří Marek
invArena

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.