Stolní tenis: Středoevropský pohár opět pro TJ Jičín

rené tauš

Jednadvacátý ročník o putovní „Pohár města Janské Lázně“ pro rok 2016 a zároveň „Středoevropský pohár“ ve stolním tenisu tříčlenných družstev tělesně postižených sportovců se konal za účasti dvaceti tříčlenných družstev z pěti států EU (Česká republika, Slovenská republika, Maďarská republika, Polská republika, Spolková republika Německo).

Jičín – V prvním stupni soutěže byla družstva rozdělena do čtyř pětičlenných skupin, kde se střetla systémem každý s každým s postupem prvních dvou do vyřazovacího systému. Jičínské družstvo se ve skupině „D“ v prvním utkání střetlo s SK Janské Lázně „B“ a zvítězilo 4:0.

Druhé utkání s TJ Slovan Svoboda Praha vyznělo opět jednoznačně pro Jičín – 4:0. Ve třetím utkání skupiny se od prvních míčků strhl vyrovnaný boj s jedním z favoritů celého turnaje se STARTEM Wroclaw. V koncovce posledního zápasu za vyrovnaného stavu 3:3 byl šťastnější soupeř a zvítězil nejtěsnějším poměrem 4:3. Tato těsná porážka nepoznamenala výkony hráčů Jičína a ti v posledním utkání jednoznačně zvítězili nad áčkem České reprezentace mentálně postižených sportovců (4:0). S jednou porážkou v základní skupině obsadilo jičínské družstvo druhé místo.

Ve druhém stupni soutěže, ve čtvrtfinále, hrálo jičínské „A“ družstvo s dalším z favoritů, domácím celkem SK Janské Lázně „A“. Po velmi vyrovnaném průběhu celého utkání byli nakonec lepší a šťastnější hráči TJ Jičín „A“ a po výhře 4:3 postoupili do semifinále, kde překvapivě hladce porazili SOP Boleslawiec 4:0.

Ve finále „Poháru města Janské Lázně“ 2016 a zároveň „Středoevropského poháru“ čekal na jičínské družstvo dlouholetý rival z Ligy bez bariér, TJ Labe Kolín „A“. Vítězstvím 4:2 nakonec TJ Jičín „A“ obhájilo loňské první místo. Úspěšná sestava: Miroslav Cinibulk, Jiří Soukup, Pavel Čech a Martin Budina.

Jičínský deník
http://jicinsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.