Světluška opět o trochu víc rozzáří životy nevidomých. Benefiční koncert pro ně získal dva miliony

Nadační fond Českého rozhlasu, který podporuje nevidomé a slabozraké v sobotu uspořádal benefiční koncert Světlo pro světlušku. Získal díky němu skoro dva miliony korun.

Koncert se uskutečnil v kostele svaté Anny na Pražské křižovatce. Vystoupili na něm profesionálové jako David Koller, Jana Kirschner nebo kapela Jelen ve společnosti nevidomých a dětského sboru.

Lidé při koncertě mohli přispívat díky sbírkovému call centru nebo poslat dárcovskou SMSku. Dohormady se podařilo získat necelé 2 miliony korun.

Peníze, které fond Světluška vybral, zaplatí kompenzační pomůcky pro zrakově postižené nebo výcvik asistenčních psů. Pomoc dostanou ale i další.

„Pomoc nejde pouze jednotlivcům, ale i organizacím, které nevidomým život usnadňují. Jsou to třeba rané péče, které se starají o děti se zrakovým nebo kombinovaným postižením,“ řekl ředitel fondu Světluška Přemysl Filip.

Fond můžou lidé podporovat i dál. Třeba zasláním dárcovské SMS. A nebo na pražských vánočních trzích, kde si i letos budou moct koupit křišťálové ozdoby od nevidomých.

Eliška Malínská
http://www.rozhlas.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.