Koledníci vybírají na hospice, matky v tísni či postižené děti

Již sedmnáctá Tříkrálová sbírka organizovaná Charitou Česká republika je v plném proudu a všichni věří tomu, že bude úspěšnější než loni. Ta v celé zemi vloni vynesla 96 miliónů korun, na jihu Moravy 22 miliónů.
Dobrovolných koledníků jen v brněnské diecézi už chodí na 14 000, v celém Česku přes 60 000. Navštěvují dům od domu, zastavují lidi v ulicích. Popřejí vše dobré a požádají o dar na pomoc potřebným.
Jak uvádí Diecézní charita Brno na svém webu, z výtěžku letošní sbírky připadne 65 procent na konkrétní regiony, 15 procent využije každá oblastní charita na své projekty. Deset procent je určeno na pomoc potřebným v zahraničí, pět procent na celostátní projekty a pětiprocentní částku spolkne režie sbírky.
Kdo chce přispět a mine koledníky, může poslat dárcovskou textovou zprávu DMS KOLEDA na telefonní číslo 87777. Cena esemesky je 30 korun.
Diecézní charita Brno využije výtěžek sbírky například na domácí hospicovou péči pro ne -vyléčitelně nemocné, na pomoc bezdomovcům, na vybudování noclehárny nebo denního centra pro lidi bez přístřeší v Hodoníně.
V Rajhradu u Brna dostane příspěvek Mobilní hospic sv. Jana, který pomáhá nevyléčitelně nemocným lidem v domácím prostředí. V Tišnově chtějí zakoupit auto pro služby v terénu, pomoc dostane rovněž tamní rodina, která vyhořela. Znojemská charita pomůže sociálně vyloučeným rodinám a jejich dětem, ve Žďáru nad Sázavou peníze pomohou lidem v krizové situaci.
V rámci Tříkrálové sbírky se uskuteční mnohé doprovodné akce, například zítra vyjde průvod na koních a s velbloudy v 16 hodin od katedrály na Petrově. Ve stejný den od 14 hodin mají v Třebíči na Karlově náměstí tříkrálové odpoledne s živým betlémem, v pátek od 15.30 projde průvod s velbloudy Břeclaví.

Jan Trojan
Právo

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.