Holýšovská základní škola uspořádala benefici a pomohla postiženému Tomáškovi Kaninskému

Holýšov – Základní škola v Holýšově každý rok v prosinci pořádá benefiční koncert, jehož cílem je ukázat v předvánočním čase solidaritu a podat pomocnou ruku těm, kteří to potřebují.
„Vybereme vždy někoho, kdo naši pomoc potřebuje, a tomu se předají vybrané peníze v daný den. Jedinou podmínkou, kterou máme, je to, že chceme, aby se někdo z rodiny našeho koncertu zúčastnil a peníze osobně převzal,“ vysvětluje učitelka Monika Lerchová.
Nejinak tomu bylo i letos a Holýšovští finančně pomohli malému Tomáši Kaninskému (na snímku) z Chotěvic na Trutnovsku.
Na koncertu se vybralo 13 tisíc 635 korun a z peněz získaných ze sběru pomerančové kůry a papíru přepošlou děti z holýšovské školy na Tomášův účet ještě dalších pět tisíc korun. Tomášek se narodil v roce 2009 po bezproblémovém těhotenství. Byla mu diagnostikována dětská mozková obrna – dystonicko-dyskinetická forma, neurodegenerativní onemocnění, epilepsie, mikrocefalie, závažná psychomotorická retardace. Tomáškův vývoj nejde dopředu.
Epileptické záchvaty ho i přes léky vracejí ve vývoji zpět. Na EEG mu stále běží záchvatová aktivita, mozek nemá možnost velkého posunu.
Tomášek je v sedmi letech na úrovni půl ročního dítěte, potřebuje pomoc při krmení, strojení a dalších běžných věcech. „Děkujeme všem, kteří se přišli na koncert podívat a přispěli, díky všem, kteří účinkovali, a všem, kteří pomohli při organizaci a přípravě koncertu,“ poděkovala na závěr holýšovská učitelka Monika Lerchová.

Týdeník Domažlicko

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.