Očkování pečujících osob

ilustrační foto: Flickr.com

Dotaz:

Starám se o svoji 85 letou babičku, která pobírá příspěvek na péči ve III. Stupni závislosti. Mám nárok na přednostní očkování proti onemocnění Covid-19?

Odpověď

Ano, v současné době máte nárok na přednostní očkování proti onemocnění Covid-19. Je potřeba dostavit se na ÚP, který příspěvek na péči Vaší babičce vyplácí a požádat pracovnice tohoto úřadu o registrační kód, se kterým se pak můžete registrovat k očkování. Předpokladem získání kódu je, že jste u Vaší babičky na ÚP nahlášena jako pečující osoba. Pracovnice ÚP by Vám měla přidělit kód a na Vaši žádost Vám vystavit i potvrzení, ve kterém bude uvedeno, že jste pečující osobou, která poskytuje péči Vaší babičce.

Po provedení registrace pak na očkovací místo vezmete s sebou potvrzení od ÚP, kterým doložíte, že jste pečující osobou, jež se stará o člověka, kterému je přiznán a vyplácen příspěvek na péči.

V současné době se však mohou k očkování registrovat již lidé starší 40 let, takže je možné, že již nebude registrační kód od ÚP potřebovat, neboť se již budete moci registrovat standardním způsobem.

admin

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.