Chodí s nožem, lezou do aut, obnažují se, stěžují si Vejprtští na hendikepované

Domov pro osoby se zdravotním postižením Vejprty

Dlouholeté soužití obyvatel krušnohorských Vejprt s mentálně postiženými klienty tamní Městské správy sociálních služeb dostává trhliny. Část občanů si stěžuje, že hendikepovaní se na veřejnosti nechovají slušně, a mají z nich i strach. Organizace slibuje, že s problémovými bude více pracovat, chystá pro ně školení, jak se chovat na veřejnosti.

„Obtěžují nejen dospělé, ale i naše děti. A o ně máme strach. Žebrají na ulici, nadávají sprostě, obnažují se. Samotné se mi stalo, že po mně žebrali peníze,“ líčila Anna Ulrichová na nedávném jednání městského zastupitelstva, kam spolu s ní přišlo několik desítek nespokojených obyvatel.

„Skáčou pod jedoucí vozidla nebo i lezou lidem do auta. Jeden tu chodí s nožem a vyhrožuje lidem, opíjejí se a pak jsou agresivní. Pohybují se venku i v noci. Dělají dětem sexuální návrhy,“ popisovali další s tím, že situace se zhoršila v posledních třech letech.

Zdroj: https://www.idnes.cz/usti/zpravy/vejprty-postizeni-stiznosti-petice-kolacek-gavdunova.A230901_151329_usti-zpravy_grr?zdroj=otvirak

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.