Lidé si stěžují na drogově závislé

ilustrační foto: jfg / sxc.hu

Pacienti centra pro drogově závislé komplikují život obyvatelům pražské Bulovky. Lidem se nelíbí, že klienti centra polehávají opilí v parku a obtěžují žebráním. Poblíž je taky základní a mateřská škola. Radnice Prahy 8 chce Drop In přemístit jinam. Magistrát o tom ale nechce ani slyšet.

reportáž Prima FTV

záběry natočili pražští strážníci na malé kamery, které mají zapnuté při řešení přestupků. Jeden z návštěvníků odvykacího centra pije na veřejnosti alkohol, přestože nesmí. Hádá se se strážníkem a pije z lahve dál. S dalšími klienty centra polehává na travnatých plochách u nemocnice, lidé se okolo nich bojí chodit.

Vladimíra LUDKOVÁ, místostarostka Prahy 8:
Dnes a denně se setkávají s klienty Drop Inu, kteří bohužel nemají to slušné vychování.

návštěvnice nemocnice:
Všude házejí jehly, ono se na ně i špatně kouká.

návštěvník nemocnice:
Ty narkomani prostě ty lidi obtěžujou a otravujou je.

Posedávající narkomané a tak lidé žebrající o peníze prý obtěžují také pacienty pražské Nemocnice Na Bulovce. Přímo na její ředitelství přišlo už několik stížností.

Martin ŠALEK, mluvčí Nemocnice Na Bulovce:
Se zvýšilo obtěžování rodičů s dětmi, který chodí na nedalekou pohotovost pro děti, a i zaměstnanců nemocnice a kolemjdoucích.

Magistrát a dokonce i samotní návštěvníci Drop Inu ale vše vidí jinak. Podle nich jde o falešná obvinění.

osoba:
My si tady dáme jenom pivo, kluci a jdeme pryč. A voni volaj hned lidi policajti.

osoba:
Bejt narkoman je těžký, bejvalej narkoman, jo, prostě pro ty lidi je to v podstatě bohužel, máš už jednou kříž na čele a tak to je jako.

Jak se zdá, problém tedy zřejmě nemá řešení. I přestože si lidé stěžují, Drop In u pražské Nemocnice Na Bulovce zřejmě zůstane. Podle magistrátu je totiž vše v pořádku. Zajímavé rozhovory s klienty odvykacího centra a jejich kritiky najdete také na internetových stránkách www.primazoom.cz

Prima FTV

ilustrační foto: Flickr.com

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.