Vedení Prahy odsouhlasilo nová pravidla pro přidělování městských bytů  

Česká televize

Vedení Prahy odsouhlasilo nová pravidla pro přidělování městských bytů. Počítají s pěti kategoriemi lidí, kteří mají nárok o byt žádat. Kromě seniorů, lidí v sociální tísni nebo zdravotně postižených a zaměstnanců v důležitých profesích nově přibyly i mladé rodiny. Hodnocení žádostí bude mít na starosti městská organizace Centrum sociálních služeb Praha. Upravená pravidla nepodpořili koaliční Piráti, podle kterých jsou netransparentní.

Radiožurnál
——————–
Pirátům vadí mimo jiné to, že bodový systém hodnocení žádostí se nevztahuje na všechny kategorie, říká předsedkyně výboru pro bydlení Magdalena Valdmanová z Pirátů.

Magdalena VALDMANOVÁ, předsedkyně výboru pro bydlení, hl. m. Praha /Piráti/
——————–
Bohužel bodový systém, který by byl průhledný a ověřitelný, zůstal pouze v kategorii bytů pro lidi v sociální tísni.

Adam Bejšovec, redaktor
——————–
Náměstkyně pro sociální věci Alexandra Udženija z ODS se nebrání budoucím úpravám pravidel. Zároveň ale říká, že i ostatní skupiny žadatelů musí splnit specifická kritéria.

Alexandra UDŽENIJA, náměstkyně primátora hl. m. Prahy pro sociální věci /ODS/
——————–
V minulosti nebyl všude bodový systém. My jsme ho zachovali u sociálně slabých, protože Centrum sociálních služeb si takto napsalo metodiku, nicméně v těch ostatních skupinách, tam je těch parametrů mnohem víc.

Adam Bejšovec, redaktor
——————–
Proti novým pravidlům se opakovaně ohradila například organizace Platforma pro sociální bydlení, podle které ztíží možnost získat obecní byt nejohroženějším skupinám.

Radiožurnál.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.