Nominujte svého kolegu na zdravotně postiženého zaměstnance roku

Máte ve svém pracovním týmu zdravotně postiženého kolegu a myslíte si, že odvádí dobrou práci? Můžete ho nominovat na cenu zaměstnanec roku.

Kdo už měl možnost setkat se s handicapovaným kolegou, či zaměstnancem ve svém zaměstnání, jistě ví, že pokud má postižený vyhovující pracovní podmínky a práce ho baví, dosahuje i vyšších výkonů než zdraví lidé. Navíc pro zaměstnavatele dělá činnost k nezaplacení. Motivuje svým přístupem i ostatní zaměstnance. Neexistuje lepší motivační program, než když lidé vidí, že to, co by měli zvládnout oni, zvládne někdo, kdo má mnohem menší předpoklady.

Právě takové zaměstnance letos chce ocenit už třetí ročník handicapovaného zaměstnance roku. Pořádá jej Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením ve spolupráci s Národní politikou kvality – projektem Česká kvalita, Komerční bankou, People Management Forem, Sdružením automobilového průmyslu a mediálními partnery Českým rozhlasem, vydavatelstvím Economia, HR forem a společností LMC.

Nominovat zaměstnance, který je pro vás vzorem nebo si vážíte jeho práce, můžete ve dvou kategoriích. Jedná se o kategorii Zaměstnanec roku z chráněného trhu a Zaměstnanec roku z volného trhu. Nominace může odeslat každý a to až do patnáctého září.

Vyhlášení soutěže proběhne 23. října 2013 na Staroměstské radnici rezidenci v Praze.

Na myšlenku vyhlašovat handicapovaného zaměstnance roku přivedl Nadační font pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením fakt, že nestačí zaměstnavatele motivovat jen nějakou teorií. Dokud zaměstnavatelé neuvidí jasná fakta, nebudou mít zájem handicapované zaměstnávat.

Ze statistik ale vyplývají jasné výsledky. Každá firma, která zaměstnává aktivní handicapované zaměstnance, má mnohem vyšší výkon. Mezi zaměstnanci je mnohem lepší klima a dokonce dochází k omezení doby, kdy jsou lidé na neschopence.

Jiří Marek
invArena

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.