Lucia Garcia
Worked at Hospitals
Studied Clinical Medicine
United States of America
Quora Digest
Cibule je nejvíce pěstovanou zeleninou na světě a její nutriční hodnota je velmi vysoká, cibule je známá jako „královna zeleniny“.
Cibule obsahuje nejen živiny, které tělo potřebuje, ale cibule má také mnoho léčivých vlastností, včetně antioxidačních, protirakovinných, protizánětlivých, antibakteriálních, antivirových a tak dále.
Je třeba zmínit, že cibule obsahuje fruktany, jež většina zeleniny nemá.
Fruktan je sacharid se zdravotními funkcemi, který může snižovat tvorbu látek souvisejících s nádory a má dobrý vliv na prevenci rakoviny a dalších chronických onemocnění.
Fruktan je také živinou pro „dobré“ bakterie ve střevě, což může zvýšit počet „dobrých“ bakterií.
Po konzumaci příliš velkého množství cibule však mohou existovat některé vedlejší účinky.
Ve střevě nejsou enzymy, které by mohly rozkládat fruktany, takže fruktany nemohou být stráveny a absorbovány.
Velké množství fruktanů se hromadí ve střevech a může způsobit střevní problémy, jako je nadýmání, bolesti břicha, plynatost a křeče.
Cibule bychom proto neměli sníst příliš mnoho a je vhodné sníst 50 gramů až 80 gramů denně.
Ali Jassim
Professor of Pathology, MD., Sanford School of Medicine of The University of South Dakota
United States of America
Quora Digest
Mohl bych dodat, že cibule je jediná zelenina, která obsahuje prostaglandin A, který pomáhá snižovat krevní tlak tím, že řídí reabsorpci sodíku ledvinami.
Přidejte odpověď