Tipy na víkend

Navštivte Skotské hry (foto) na zámku Sychrov nedaleko Turnova, pro držitele průkazů ZTP a ZTP/P opět vstup zdarma.Pro milovníky rocku je Rock­Fest na Ostravsku, rodiny s dětmi mohou zavítat do parku Tongo.

Skotské hry Sychrov

se konají 23. – 24. srpna 2013

Sobotní program hlavní scény na 13. skotských hrách Sychrov je zaměřen na hudební vystoupení. Na scéně se od rána budou střídat přední skupiny hrající tzv. keltskou hudbu či hudbu příbuznou, a to jak z České republiky, tak i hosté ze zahraničí. Například Benjaming‘ clan – celtic pipes energy folk ovlivněný Skotskem a Irskem, Isara – tradiční irská hudba v překrásném českém podání, Caledonian Club – ukázka a výuka tradičních skotských tanců, Dick O’Brass – legenda českého keltského folkového bigbeatu, Hakka Muggies – keltský rock v elektrizujícím podání a mnoho dalších.

Další informace ZDE

Budou se konta i tradiční sportovní soutěže a chybět nebude ani stánkový prodej.  A navíc i Slavnosti whisky, neboť  jaké by asi bylo Skotsko bez whisky? Odpověď je více než jasná. Proto se součástí letošních Skotských her Sychrov stane 3. ročník whisky slavností, kde jednotliví dovozci či distributoři skotské whisky z České republiky i ze zahraničí návštěvníky s tímto nápojem seznámí.

V zámeckém parku bude umístěna i druhá scéna, která bude určena pro taneční a dudácká vystoupení a pro bubenický workshop. Tradiční skotské tance se zde budou nejen předvádět, ale též v podání skupin Caledonian Club, Jizerský bodlák a The Sillmarion z Bratislavy i vyučovat. V letošním roce nás navíc čeká rozšíření o irské tance, které předvede a samozřejmě i naučí taneční skupina Aisling a výuku hry na skotský snare buben pro naprosté začátečníky. Ti si budou moci několikrát během dne pod vedením zkušeného bubeníka Tomáše Himla vyzkoušet, jaké to je bubnovat na skotský snare buben a případně se přihlásit do následných bubenických kurzů, které budou probíhat od září v Praze.

Vstupné na 13. skotské hry Sychrov     Individuální vstupné 400,- Kč –
Děti do 15 let – ZDARMA  v případě nejasnosti po předložení identifikačního průkazu  (tramvajenka, zápis v občanské průkazu rodičů, průkaz do knihovny, a pod.)

Držitelé průkazu ZTP a ZTP/P – vstup zdarma.

Stejně jako v loňském roce i letos prvních 1.000 návštěvníků získá ke každé vstupence dárek – sklenku skotské single malt whisky Highland Park 12 let (pouze pro návštěvníky starší 18 let).

Hudební nabídka Slezskoostravského Rock­Festu

Prázdniny míří do finále a s ním i nabídka nejrůznějších letních hudebních festivalů. Jednou z posledních možností, kde si mohou milovníci zábavy pod širým nebem užít hudby, bude zítra 6. ročník Slezskoostravského Rock­Festu open air.

Program bude probíhat na dvou pódiích v areálu Slezskoostravského hradu – Nádvoří stage a Aréna stage, kde v poledních hodinách vystoupí mladé hudební soubory, ti nejlepší z hudebních soutěží Boom Cup a Radegast Líheň a od odpoledních do nočních hodin proběhne produkce známých rockových kapel.

Součástí festivalu budou doprovodné akce i atrakce pro děti a mládež. Připraveno bude i občerstvení, workshopy a další aktivity.

Hudební rockový festival se koná od 11 do 23 hodin. Užít si atmosféru Rock­Festu pod širým nebem může každý, kdo si zakoupí vstupenku z předprodeje za 200 korun nebo na místě za 300 korun. Vozíčkáři a děti do 150 centimetrů mají vstup zdarma.

Program
NÁDVOŘÍ STAGE 11.30 hodin – Acid Station 13.10 hodin – Ginger 15.00 hodin – Glayzy 17.00 hodin ­ Synkopy 61 19.00 hodin – Kurtizány z 25. avenue 21.00 hodin – Salamandra

ARÉNA STAGE 12.20 hodin – Greedy Invalid 14.00 hodin – Up!Great 16.00 hodin – Abi Gail 18.00 hodin – Hentai Corporation 20.00 hodin – Cold Cold Ground (FIN) 22.00 hodin – Arakain

Bruntálský a Krnovský deník

Muzeum Fojtství a historie Tatry

Muzeum Fojtství v Kopřivnici vám umožní nahlédnout do historie Tatry. Až do 8. září zde potrvá výstava s názvem Toulky historií Tatry (v kresbách Karla Rosenkranze). Budova muzea je nejstarší v Kopřivnici, přesné datum postavení však není známo.

Expozice vám představí život lidí v minulosti či vás seznámí s lidovými zvyky a tradicemi. Uvidíte také, jak cestovali naši předci a zavzpomínat můžete na Ignáce Šustalu, kopřivnického rodáka, který v roce 1850 začal s výrobou prvních bryček a kočárů. Horní patro budovy, dříve fojtova sýpka, dnes slouží jako galerie, kde se pravidelně pořádají výstavy.

Kopřivnice, Záhumenní 1/25, Otevírací doba: denně mimo pondělí 9.00–17.00 Vstupné: dospělí 40 Kč, děti do 15 let, studenti, důchodci, ZTP 20 Kč, děti do 6 let, ZTP/P zdarma

Mladá fronta DNES

Park Tongo: hry, labyrint i wi-fi

Udělejte radost dětem i sami sobě a navštivte hradecký rodinný zábavní park Tongo. Na místě najdete atrakce, které pobaví celou rodinu. Nudit se rozhodně nebudete, čeká tady spousta dobrodružství a pohybu. Rodiče, kteří nechtějí být přespříliš aktivní, mohou využít připojení wi-fi, bistro nebo čtenářský koutek.

Ostatní si ale mohou s dětmi zaskákat, vyšplhat na stěnu, zahrát stolní tenis, fotbal, vypravit se do labyrintu či podniknout jiná dobrodružství.

Park se nachází v Nákupní centrum Albert, Kutnohorská 226, Hradec Králové. O prázdninách 10-19 hod., vstupné dospělí 139 Kč, děti 199 Kč, důchodci 79 Kč, ZTP a děti do 2 let zdarma.

Mladá fronta DNES

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.