Hradec Králové: Další zastávka MHD od léta lépe přístupná

Důstojný a pohodlný přístup bez bariér má od léta jedna z nejpoužívanějších zastávek MHD v HK  na vnějším městském okruhu „Obří akvárium“. Město nechalo vybudovat bezbariérový přístup za téměř 700 tisíc korun právě s ohledem na časté požadavky z řad veřejnosti a zdejší komise místní samosprávy.

Rodiče s kočárky, zdravotně postižení na invalidních vozíčcích nebo ti, kteří se obecně hůře pohybují, mohou nově využít dva metry široké nájezdové plochy vedoucí od stezky pod silničním okruhem až k zastávce. Na obou stranách je pro jistější pohyb k dispozici pevné zábradlí.

„Stavbaři si v rekordně krátkém čase museli navíc poradit s odvodněním horní části včetně stezky vedoucí u zastávky,“ řekl Jindřich Vedlich, náměstek primátora města s gescí pro rozvoj města. Při velkých deštích totiž hrozilo, že by voda na této stezce zůstávala a neodtékala. Stavba je plně v souladu s požadovanými normami.

Zastávka Labská kotlina Obří akvárium je jednou z nejfrekventovanějších zastávek MHD na vnějším okruhu a využívá ji denně velký počet lidí, kteří v přilehlé lokalitě bydlí. Nedaleko je jedna z velkých základních škol, takže zastávka také poslouží pedagogům i žákům.

Parlamentnilisty.cz

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.