Sledge hokejisté sní o medaili

Do Soči se chystá také Český paralympijský výbor. Vysílá výpravu, kterou tvoří osmnáct sportovců, z nichž většinu má čtrnáctičlenný sledge hokejový tým a právě ten chce útočit na jednu z medailí.

reportáž TV Barrandov

Sledge hokejisté patří stejně jako jejich krajané bez handicapu do světové špičky. Na paralympiádě v Soči bude reprezentace jediným českým kolektivem a jelikož tým skončil na posledních dvou mistrovstvích světa čtvrtý, sní o tom, že na hrách konečně vybojuje medaili.

Zdeněk KRUPIČKA, kapitán reprezentace ve sledge hokeji:
Všichni jsme za tímhle cílem šli a těšíme se na to, protože máme tam i kluky, pro který to už bude asi poslední tahle možnost. Pro mě jako pro sportovce je to ten největší vrchol a hlavně chceme, aby ta medaile cinkla.

Vytyčenému cíli odpovídá i tvrdá příprava. Sledge hokejisté, kteří sedí během hry na speciálních saních a odrážejí se od ledu zkrácenými hokejkami s kovovými hroty nyní trénují podobně často, jako profesionálové.

KRUPIČKA:
Děláme úplně maximum pro to, abysme tam uspěli a takže samý soustředění teď, nabírání fyzičky, hrajeme i přátelská utkání s týmama, který budeme mít vlastně ve skupině a co nejvíc abysme byli připravený.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.