Frýdlantští radní pomáhají

Ani zastupitelům měst není lhostejný osud hendikepovaných spoluobčanů. To platí o radních města Frýdlant /snímek/, kteří z vlastní kapsy společně přispěli.

Zastupitelé města Frýdlantu se na svém březnovém zasedání jednohlasně vzdali části svých odměn ve prospěch postižených ve Frýdlantském výběžku. Celkem přispějí na podporu Jaroslava Horkého a dalších tělesně postižených částkou padesáti tisíc korun. Budou za ně nakoupeny především invalidní vozíky a speciální matrace, které nelze pořídit ze zdravotního pojištění.

Peníze věnují na konto veřejné sbírky. „Do konce června trvá veřejná sbírka na podporu Jaroslava Horkého a dalších tělesně postižených ve Frýdlantském výběžku, zastupitelé do ní tímto krokem přispějí bezmála padesátitisícovou částkou,“ řekl starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Částka bude po nezbytných krocích převedena na účet sbírky. Z výtěžku sbírky se přispěje na nákup pomůcek – hlavně vozíků nebo speciálních matrací, které nelze pořídit z veřejného zdravotního pojištění nebo z příspěvku na zvláštní pomůcky, který je vyplácen prostřednictvím úřadu práce. Podpořit sbírku může i veřejnost zasláním příspěvku na konto 2602533399/0800.

Mladá fronta DNES

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.