Milovat nebo být volný jako motýl?

Herci pražského divadla Palace čas od času uvádějí svá představení nejen v Praze, ale i v českých městech. Například dnes večer 6. března uvádějí v Náchodě romantický, ale i humorný příběh slepého muzikanta nazvaný Motýli. Poznáte herce na snímku?

Autor divadelní hry Leonard Gershe byl v USA úspěšným dramatikem a jeho Motýli se objevili i v repertoáru několika českých divadel.

K napsání Motýlů inspiroval Gersheho rozhlasový pořad. Šlo o zpověď slepého mladého muže, klavíristy, který vyprávěl o svém životě a pocitech. Jeho schopnost vyrovnat se s handicapem Gersheho upoutala. Většinový postoj k postiženým byl totiž tehdy ve Sopojených státech jiný: málokdo z nich dokázal zapomenout na bariéry a jednat se slepcem či vozíčkářem spontánně, přirozeně a rovnocenně.

V love story plné humoru a nečekaných poznání hrají: Vojta Kotek, Klára Jandová, Valérie Zawadská, Richard Trsťan /na snímku Vojta Kotek s Klárou Jandovou/

Další představení se hraje 24.3. v městě Králíky, Klub Na střelnici.

A co o představení řekli diváci:

– Krásný tragikomický příběh, s velice příjemným humorem, herecké výkony ústřední dvojice přesvědčivé.

– Banální love story? Kdepak, především nádherně lidský příběh… A velmi, ale opravdu velmi překvapivé a milé zjištění, že Vojtěch Kotek umí hrát, kdybych neviděl, nevěřil bych.

– Velice příjemné a přesvědčivé duo Kotek – Stryková rozehrává minipříběh od vstupního tématu „sakra, slepej, jak se k němu mám chovat?“ až po otázky strachu ze vztahu, osobní volnosti či různých podob mateřské lásky. Jenom ta Zawadská na mě působila trochu jako robot, navíc rušivě chybující…

– Motýli, představení zabývající se samotou i strachem se zamilovat a přítom vtipem sršící. Z klavíristy je sice kytarista a slepota Vojty Kotka není moc přesvědčivá, ale jinak to byla celkem příjemná hra.

Viděli jste také tuto hru? Napište, co se vám na ní líbilo nebo naopak nelíbilo?

invArena

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.