Končí mi platnost průkazu ZTP. Musím si sama žádat o prodloužení?

ilustrační foto: Kian Boon / Flickr.com

Dotaz: V lednu 2015 mi končí platnost průkazu ZTP. Nevím, co teď mám dělat. Mám se jít sama přihlásit na úřad a zažádat si o nový průkaz a nebo se mám spolehnout na to, že se mi z úřadu ozvou sami?

Odpověď:
Úřad práce by se Vám měl ozvat sám, avšak okolo výměny průkazů OZP v současné době panuje velká spousta zmatků, do konce roku 2015 bude muset dojít k výměně stovek tisíc průkazů.

Proto uděláte nejlépe, když vyčkáte na reakci úřadu práce nejdéle do konce října, a v případě, že Vám do té doby nepřijde žádné oznámení z ÚP o zahájení řízení o nároku na průkaz ZTP, raději se na svém úřadě sama informujte a přímo si o nový průkaz požádejte.

Předejdete tak nejistotě, zda o Vašem průkazu stihnou do ledna rozhodnout.

Jiří Marek
invArena

ilustrační foto: Kian Boon / Flickr.com

1 komentář

  1. ano končila mi ale zažadal jsem si o přispěvek a vleklo se to dva roky protiustavně nic jsem nikdy nebral muj stav progreduje žadna odpověd mi nepřišla a ni se nedivim pracuje tam jen spojovatelka ale věři že pravda a laska zvitězi nad nenavisti a zlobou nad cikanem muj duchod je a byl předevšim na astma obstrukčni ze šachty i pře vaši nenavist vuči me osobě věřim ve spravedlnost ani kriminal mě neumlči s kajinkem naopak posili mou viru

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.