Muži s Downovým syndromem přišlo k narozeninám 30.000 pohlednic

Zhruba 30.000 pohlednic dostal z celého světa muž s Downovým syndromem k 30. narozeninám díky vzkazu, který jeho matka vložila na síť Facebook a který se začal rychle šířit. Do synových sobotních narozenin dorazilo tolik přání, že je rodina z Calais v severní Francii musela začít skladovat v sousedově garáži.
„Nechápu, proč to nabralo takový rozsah. Manuela to dojalo k slzám,“ řekla agentuře AFP jednašedesátiletá matka Jacqueline Parisseauxová. Všechno začalo 3. listopadu, kdy Jacqueline řekla svému manželovi: „Letos oslavíme Manuelovy narozeniny všichni.“
A na manželovu facebookovou stránku umístila následující vzkaz s nadějí, že osloví alespoň několik lidí: „Náš syn Manuel bude mít 22. listopadu 30. narozeniny. Trpí Downovým syndromem. A já vám píšu s prosbou, abyste si udělali pár minut a poslali mu pohlednici. Přepošlete tento vzkaz svým přátelům, ať se řetěz nepřeruší.“
Nejdřív přišlo pár desítek pohlednic, ale pak už začaly proudit po stovkách z celého světa. Brzy je doručovatel nebyl schopen nosit osobně a musela je vozit poštovní dodávka.
„Všem moc děkuju, náš Manu je nesmírně šťastný. Nabalilo se to jako sněhová koule,“ dodala matka. „Dokonce jsme kvůli tomu měli problém s Facebookem, náš vzkaz sdílelo 120.000 lidí a oni si mysleli, že jde o nějaké podnikání nebo podvod. Dostali jsme pohlednice z celého světa, ze Srí Lanky, Chicaga, Hongkongu, někdy na nich byly dětské obrázky,“ řekla Jacqueline.
V sobotu dorazilo 3000 pohlednic, ale přišly také balíčky obsahující bonboniéry a dokonce i dorty.
Rodina se chystá všechny pohlednice projít, přečíst a všechny si chce schovat. „Ale na všechny rozhodně nebudeme odpovídat,“ dodala s úsměvem šťastná matka.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.