V Pržně vznikne bydlení pro nevidomé a neslyšící

Díky projektu, který získal dotaci, vznikne šest nových pracovních míst pro obslužnou péči

Pržno – Unikátní chráněné bydlení v Pržně ulehčí život nevidomým a neslyšícím. Vznikne rekonstrukcí objektu v areálu Náš svět.
Třem lidem trpícím hluchoslepotou v kombinaci s mentální retardací a prvky autismu poskytne odpovídající zázemí a nabídne jim plnohodnotný a aktivní život, spojený s rozvojem jejich každodenních aktivit a kompetencí. Projekt získal dotaci ve výši 1,7 milionu korun.
Přízemní objekt, tedy původně rodinný dům správce areálu, se dispozičně promění a bude vybaven tak, aby co nejlépe vyhovoval potřebám klientů. Obyvatelé bydlení získají vlastní pokoj, společenskou místnost a budou mít k dispozici celodenní dohled odborného personálu. Pro potřeby klientů se upraví sociální zázemí a kuchyň, v níž si klienti budou moci pod dohledem personálu připravovat jídlo. Díky projektu vznikne šest nových pracovních míst pro obslužnou péči. Partnerem projektu je občanské sdružení Záblesk, které vzniklo z iniciativy rodičů dětí s postižením.

Chráněné bydlení

Organizace Náš svět poskytuje sociální služby pro mládež a dospělé uživatele s mentálním, kombinovaným a chronickým duševním onemocněním. Působí v areálu v Pržně, který je situován v podhůří Beskyd s výhledem na Lysou horu, pobočku má i ve Frýdku¬Místku. Zřizovatelem je Moravskoslezský kraj.

http://www.frydeckomistecky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.