Intimní asistenti přicházejí do ústavů

Potřeby má každý a ačkoli se na to mnohdy zapomíná, handicapovaní také. Naplnit svoje touhy je ale pro ně mnoho násobně těžší, než pro zdravé jedince. V některých českých ústavech už jim pomáhají takzvaní intimní asistenti.

Tv Barrandov

V některých českých ústavech už jim pomáhají takzvaní intimní asistenti. Postižené učí intimnostem, aniž by se jich ale dotýkali. Brzy možná přibyde další vysoce kontroverzní služba a to sexuální asistence se vším všudy.

osoba: Sex je o odevzdání se, o partnerství, o tom být naživu.Je to o dotýkání a pocitech.Také je velmi emocionální.

Jak jsme slyšeli, sex není jenom tělocvik, i když postiženým těla zcela neslouží, pořád mají chuť být součástí hry.

Milan LANGER, propagátor sexuální asistence: Jsem muž jako každý jiný, ano, a sexualita je pro mě důležitá součást života.

V ústavech postiženým radí intimní asistenti, vlastně takoví učitelé sexuální výchovy a stejně jako ve škole, ani oni nesmí překročit hranici a klientů se dotknout.

Lucie ŠÍDOVÁ, ředitelka Rozkoše bez rizika: Kdežto sexuální asistenti a asistentky vlastně mohou nabízet vlastně taky tu edukativní činnost, ale plus ještě nabízejí sexuální styk či jiné praktiky.

A tady už si zákon neví rady. Instituce, která by služby sexuálních asistentů nabízela, se totiž vystavuje nařčení z trestného činu kuplířství.

Milan LANGER, :Tady jde opravdu o to uvědomění si těch lidí, že mají tělo, mají nějaké potřeby, naučit je s nimi pracovat.

Lucie ŠÍDOVÁ,:Tak nám by se moc líbilo, abysme mohli školit budoucí sexuální asistentky.

:
Ve Švýcarsku, nebo Německu už si postižení mohou legálně služby sexuálního asistenta objednat. Sami si za ně také zaplatí. Stejně by to mohlo být i v Česku, až se vyřeší právní otázky. Vladana pracuje jako prostitutka čtyři roky a rekvalifikaci by uvítala.

Vladana AUGSTENOVÁ, prostitutka; budoucí sexuální asistentka: Nevím co mě čeká, jaký zkušenosti budu mít s handicapovanými lidmi, ale předpokládám, že to bude to samý jako s lidmi, který nemaj handicapy, protože tam jsou jiný frustrace.

Zatím náplň práce sexuálních asistentů načerno zastávají ty prostitutky, které jsou ochotné postižené klienty přijmout. Takový eskort prý často svým potomkům zajišťují rodiče.

Tv Barrandov

1 komentář

  1. Rekvalifikace na prostitutku pro postižené? že by jako musela dělat nějaký specializační kurs? to je zase jen tahání peněz do kapes rádoby učitelů či lektorů.
    Postižený si jednoduše řekne, co chce – tak jako nepostižený klient – vybere si z ceníku erot. služeb – na tom není žádná věda.

    a proč vůbec zřizovat nějaké služby sexuálních asistentů a dělat na to dokonce zákon – vždyť je to blbost. Manažer ústavu by jednoduše měl umět umožnit tomu postiženému, aby si mohl erotickou službu objednat od kterýkoli normální prostitutky nebo agentury a zařídit mnu proto potřebné soukromí. Nic víc nic míň. Co na tom dále řešit…

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.