Úřad práce v Chomutově vyzývá držitele průkazů OZP k jejich výměně

Kontaktní chomutovské pracoviště Úřadu práce ČR vyzývá všechny držitele průkazek osoby se zdravotním postižením (OZP) v okrese, aby si doklad přišli včas vyměnit. Zatím to udělal jen každý šestý. Pokud lidé výměnu nechají na poslední měsíce roku, riskují, že jejich žádosti nebudou zpracovány včas.

Nutnost výměny do konce letošního roku platí pro celou Českou republiku, „Z plánované výměny tří tisíc průkazek na Chomutovsku se o výměnu přihlásilo zatím pouze 550 jejich držitelů. A to přesto, že už začátkem roku všichni klienti, jichž se výměna týká, obdrželi od úřadu práce výzvu,“ upozornila ředitelka chomutovské pobočky úřadu práce Dagmar Vlčková.

Pokud lidé výměnu nechají na poslední měsíce roku, riskují, že jejich žádosti nebudou zpracovány včas.

„Vystavují se tak riziku nového správního řízení včetně nového posouzení zdravotního stavu. Řízení s novým posudkem zdravotního stavu může trvat i několik měsíců s tím, že staré průkazky nebudou v době od 1. ledna 2016 do doby nového posouzení platné, a zdravotně postižený tak nebude moci požívat výhod z nich plynoucích,“ uvedla Vlčková.
Nutnost výměny průkazů OZP platí i pro držitele, jimž byly vydány na dobu s trvalou platností. Od Nového roku začne platit průkazka jednotná pro všechny. Vystavení nového průkazu je zpoplatněno částkou 30 korun. Průkazky si jejich držitelé vymění na příslušném kontaktním pracovišti Úřadu práce ČR. V případě Chomutova a Jirkova je to kontaktní pracovišti v Cihlářské ulici č. p. 5909 v Chomutově, pro klienty z Kadaně, Klášterce nad Ohří a Verprt pak kontaktní pracoviště v ulici Jana Roháče č.p. 1381 v Kadani.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.