Hendikepovaní sportovci v hale ve Strži předvedli, jak umějí hrát stolní tenis

Ve sportovní hale Strž se uskutečnil již 24. ročník celorepublikového turnaje ve stolním tenise hendikepovaných sportovců. Součástí akce bylo předání ceny Toma Golisana „Za dlouhodobý přínos zdravému životnímu stylu sportovců Českého hnutí Speciálních olympiád“.

STOLNÍ TENIS Dvůr Králové – Letos poprvé se tato cena předávala i v České republice, a to právě ve Dvoře Králové nad Labem. Získali ji stomatologové Jiří Jandl a Olga Jandlová.

Pořadatelem celé sportovní události byly České hnutí Speciálních olympiád, Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, SK ČHSO Klokani Hajnice a Město Dvůr Králové nad Labem.

Přítomní diváci se mohli přesvědčit o sportovní výkonnosti hendikepovaných sportovců. K vidění byly desítky utkání a často i úctyhodné výkony.

Samotný projekt turnaje je součástí aktivit zaměřených na podporu zdraví osob s mentálním postižením včetně nutnosti naučit tyto osoby o své zdraví pečovat, tedy znovu a znovu se učit, připomínat, rozvíjet, vzdělávat a oboustranně vychovávat. A to i běžnou veřejnost. Aby lidé pro samotné mentální postižení svých spoluobčanů nezapomínali i na další oblasti lidského života těchto osob a tedy hlavně na péči o zdraví a kondici, stejně tak jako se o to mají starat běžní občané.

Jednou z významných aktivit celosvětového projektu ZAS (Zdraví A Společnost) je každoroční předání Ceny Toma Golisano, významného filantropa, který se dlouhodobě angažuje v prevenci, následné péči či v aktivitách fitness, podpory zdraví a tyto aktivity sponzoruje. Tento rok poprvé se cena udělovala i v České republice a k ocenění Za dlouhodobý přínos zdravému životnímu stylu sportovců Českého hnutí Speciálních olympiád byli vybráni manželé Jiří Jandl a Olga Jandlová.

Nejvýznamnějšími hosty turnaje byly europoslankyně Martina Dlabajová, prezidentka ČHSO Hana Válková, zakládající členka ČHSO a iniciátorka založení turnaje Hana Svobodová a v neposlední řadě starosta města Dvůr Králové nad Labem Jan Jarolím.

Krkonošský deník
http://krkonossky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.