Kabelky pomohou vážně nemocným dětem

Kabelkový bazar vydělal pro tři děti přes 80 tisíc korun.

Teplice – Před mnoha lety jsem byla dárkem do prvních tanečních. Posílám ji dál, aby udělala radost někomu dalšímu. Takové vzkazy nacházely v kabelkách věnovaných na dobročinný bazar jeho pořadatelky. Bazar se konal v pátek a v sobotu v obchodním centru Olympia v Teplicích.

Celkem se tu nashromáždilo 1 500 kabelek. „Jsou tu kabelky všech tvarů a velikostí, kožené, ručně vyšívané, s perličkami, dokonce i pár školních batůžků. Jsme rádi za každou kabelku, kterou nám lidé věnovali. Je to hezké gesto,“ řekla prezidentka klubu LC Teplice Ladies Marcela Štěrbová.

Veronika Smetanová se v Olympii zastavila původně jen pro něco k pití, ale hromadám kabelek neodolala. „Sice žádnou nepotřebuji, mám jich doma víc než dost, ale když jsem zjistila, že je to bazar pro nemocné děti, určitě s prázdnou neodejdu,“ svěřila se Smetanová.

Cíl bazaru – vybrat 85 tisíc korun – se v podstatě podařilo splnit. „První součet výnosu z bazaru kabelek je přes 80 tisíc. Není to konečná částka, protože v příštím týdnu si ještě někteří kupci, kteří nemohli přijít, vyzvednou kabelky spojené s nějakým příběhem,“ řekla za organizátorky Ladislava Richterová.

Výtěžek půjde na koupi pomůcek pro vážně nemocné děti – šestiletou Andrejku, 11letého Matěje a pětiletého Zdenečka. „Společnost Mostecká montážní postaví na vlastní náklady nájezd pro invalidní vozík k domu, kde Zdeneček žije,“ měla radost Richterová.

„Kabelky, které se neprodaly, nabídneme zájemcům začátkem září v rámci akce Dětská farma,“ uvedla za Olympii Jaroslava Konečná.

OLGA TUŠICOVÁ
Děčínský deník
http://www.decinsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.