Místo aby prodloužili průkaz ZTP, prohlásili ji za mrtvou

Že úřady práce nefungují, jak by měly, už všichni víme. Ale že již prohlašují živé lidi za úředně mrtvé, je přece jen zatím raritou. Stalo se to ženě, jež požádala jihlavský pracovní úřad o prodloužení svého průkazu ZTP. Informovala o tom TV NOVA.

Neuvěřitelná příhoda se stala jedné ženě z Jihlavy. Zažádala o prodloužení svého průkazu pro zdravotně postižené. Tamní úřad práce jí to ale zamítl. Podle úředníků je už důchodkyně po smrti. Přitom jí dopis s tímto odůvodněním poslal přímo na její adresu, a to do vlastních rukou. Podle úřadu pochybil jeden ze zaměstnanců.

Božena Teclová, invalidní důchodkyně:  „Řízení bylo zastaveno z důvodu úmrtí žadatelky.“

Když si paní Teclová přečetla, proč jí jihlavský úřad práce neprodlouží platnost jejího průkazu pro zdravotně postižené, pokoušely se o ni mdloby. Úředníci ji v podstatě pohřbili bez jejího vědomí.

Teclová:  No, hrozný. Já jsem nevěděla, co to vlastně je. Bylo to na mojí adresu a otevřu dopis a jsem mrtvá.

Devětasedmdesátiletá důchodkyně, která celý život pracovala jako dělnice, teď posílá úředníkům prostřednictvím televize Nova vzkaz.

Teclová:  Docela mě tady baví svět, jo, abych zemřela, to ještě myslím, že mám čas na to.

Jdeme se zeptat, kde došlo k pochybení.

úřednice:
To je sice hezký, že mi to říkáte, já o tom podnětu vůbec nic nevím.

Jsme odkázáni na vedení jihlavského úřadu práce. Podle něj pochybil jeden z úředníků, když v systému nesprávně vyplnil dotyčný formulář.

Jitka Pohanková, Úřad práce, Jihlava:
Paní Teclovou kontaktujeme a opravíme rozhodnutí.

Pro paní Teclovou, která má problémy se srdcem a je po dvou operacích kyčlí, je přitom průkaz nepostradatelný. Vedení úřadu práce slíbilo dát věci do pořádku už tento týden.

David Pik, televize Nova.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.