Už není mrtvá, průkaz ZTP ale nedostane

Úředník, který odmítl vydat průkaz zdravotně postižené důchodkyni, kterou omylem prohlásil za zemřelou, se jí sice omluvil, ale žena průkaz stejně nedostane. Prý na něj už nemá nárok. O případu, který se stal v Jihlavě, informovala TV NOVA.

Úředník, který pochybil, bude potrestán. Jeho nadřízení mu sníží osobní ohodnocení. Přestože žena dostala kytičku a úředník se jí omluvil, neznamená to, že průkaz dostane zpátky. Na základě lékařských posudků úřad práce stále trvá na tom, že devětasedmdesátiletá důchodkyně na něj už nemá nárok. A to jí dnes úředník navíc jaksi zapomněl říct.

Božena Teclová, invalidní důchodkyně: No, to jsem nevěděla, to mi neřekl, že jako mi nedají.

Jiří Reichl, mluvčí Úřadu práce ČR: Tento posudek říká, že ta osoba nemá nárok na průkazku ZTP.

Paní Teclová využívá průkaz, který slouží zdravotně postiženým lidem například ke snadnějšímu zaparkování prakticky denně. Vnuk ji totiž vozí na různá lékařská vyšetření a prohlídky. Důchodkyně trpí silnou cukrovkou, má problémy se srdcem a je po dvou operacích kyčlí. Potíže jí dělá ujít i pár kroků.

Paní Teclová se ještě proti výsledkům znaleckého zkoumání může odvolat a to také podle svých slov udělá. Jestli jí to ale pomůže a průkaz znovu dostane, je otázkou.

TV NOVA

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.