TULIPAN nabízí unikátní produkty z chráněné dílny a pomáhá potřebným

Chráněná dílna Tulipan

Sdružení TULIPAN, z.s. vzniklo v roce 2004 v Liberci a provozuje chráněnou dílnu, kde zaměstnává osoby se zdravotním znevýhodněním, především s duševním onemocněním. Spektrum činností TULIPANU se za poslední dvě desítky let výrazně rozšířilo a zahrnuje i zahradnické a úklidové práce, gastro provozy, chráněné bydlení, komunitní centra a řadu projektů, skrze které naše sdružení pomáhá potřebným. Všechny aktivity mají společné cíle: Bořit mýty o duševních onemocněních, mazat hranice mezi zdravou a handicapovanou komunitou a podpořit začleňování zdravotně znevýhodněných občanů do normálního života.

V současné době zaměstnává Sdružení TULIPAN cca 350 lidí se zdravotním postižením a stovku zaměstnanců bez handicapu. V chráněných dílnách se zaměstnanci TULIPANU zaměřují na výrobu dekorativní a užitkové keramiky a v rukodělné dílně každoročně navrhujeme novou kolekci novoročenek, dárkových balíčků a dárkových předmětů, které nabízíme firmám, institucím i soukromým subjektům. Řadu služeb dokážeme tzv. ušít na míru, dle přání zákazníka. Na zakázku vyrábíme keramiku pro liberecké Bistro SAPA nebo pro vyhlášenou kavárnu DOK. Z aktuální nabídky produktů si můžete vybrat zde: www.tulipanishop.cz

Kontakt pro zakázkovou výrobu keramiky: 732 453 904

Dalšími službami, která TULIPAN nabízí zákazníkům, jsou venkovní a úklidové práce. Sdružení již realizovalo celou řadu zakázek např. pro statutární město Liberec, Liberecký kraj, Technickou univerzitu v Liberci. V rámci venkovních prací umí TULIPAN zajistit zahradnické práce, sekání trávníků, výsadbu rostlin, prořezávání stromů, úpravy zeleně, likvidaci a odvoz dřevěného a travního odpadu a v zimním období pak odstraňování sněhu a ledu z chodníků, nebo posyp komunikací. Úklidové práce nabízíme nejen firmám a úřadům, ale i domácnostem, přičemž používáme ověřené profesionální chemické úklidové prostředky a úklidovou techniku. Úklidy zahrnují čištění oken, podlah a koberců, tepování čalouněného nábytku a dezinfekci sociálního zařízení. V budovách umíme zajistit také dezinfekci společných prostor.

Kontakt pro venkovní práce: 725 488 297
Kontakt pro úklidové práce: 608 174 512

Významnou součástí TULIPANU jsou také gastro provozy, konkrétně Bistra TULIPAN v Liberci a Semilech. Zatímco pobočka v Semilech funguje pouze v letní sezoně, bistro v Liberci je otevřeno po celý rok a pyšní se již zavedenou nabídkou polévek, hlavních chodů a dezertů. Bistro TULIPAN také nabízí pro veřejnost cateringové služby, a to od menších firemních akcí až po stavební hostiny a větší večírky. Nezávaznou poptávku můžete vyplnit zde: www.bistrotulipan.cz/catering/

Prostřednictvím několika projektů pak Sdružení TULIPAN pomáhá široké veřejnosti, konkrétně rodinám s dětmi ve věku od 6 let, adolescentům a dospělým do 64 let. Cílová skupina je poměrně široká, takže umíme pomáhat opravdu na mnoha frontách: Vychováváte dítě, které trápí psychické problémy nebo pečujete o zdravotně postiženého člena rodiny? Jste v duševní tísni, nebo trpíte nějakou formou duševního onemocnění? Potřebujete překonat nepříznivou sociální situaci, nebo jste přímo ohroženi sociálním vyloučením? Jste dospívajícím a už nechcete svým problémům čelit sami? Máte zdravotní znevýhodnění nebo příliš nízkou kvalifikaci a nemůžete najít práci? S tím vším vám Sdružení TULIPAN může pomoci, a to zcela zdarma. Působíme v rámci celého Libereckého kraje. Specifickou sociální službou je pak Chráněné bydlení. Tuto službu poskytujeme ve dvou objektech v Liberci s celkovou kapacitou 10 lůžek.

Kontakty v rámci projektů: 732 449 904, 777 677 903

S tím vším úzce souvisí provoz Komunitního centra TULIPAN, které slouží jako kontaktní místo našich služeb a zároveň dějiště terapeutických, poradenských a volnočasových aktivit. Aktuálně má Komunitní centrum již 4 pobočky, a to v Liberci, Jablonci nad Nisou, Frýdlantu a Tanvaldu. Od 15. 1. 2024 zahájíme provoz další pobočky, tentokrát v areálu Podještědského muzea v Českém Dubu.

Realizujeme i celou řadu kulturních, volnočasových a vzdělávacích akcí, jejichž cílem je inkluze mezi zdravou a handicapovanou populací. Každý rok v září se na náměstí před libereckou radnicí koná hudební festival TULIFEST a v prosinci zase Týden s TULIPANEM, který nabízí bohatý kulturní program na náměstí před radnicí a souběžně přednášky a aktivity pro veřejnost v komunitních centrech.

Dlouhodobou snahou Sdružení TULIPAN je nabízet pracovní příležitosti osobám se zdravotním znevýhodněním. Aktuální seznam volných pracovních míst včetně kontaktů naleznete zde: www.sdruzenitulipan.cz/volna-pracovni-mista

výrobky Tulipan
zahradnické práce

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.