Šiška získal loni nejvyšší odměnu

Vladimír Šiška

Bývalý náměstek ministra práce a sociálních věcí Vladimír Šiška, jehož činnost dnes vyšetřuje policie, obdržel za rok 2012 nejvyšší odměny ze všech ministerských poradců. A to přestože pracoval jen 9 měsíců.

Je to paradox, ale náměstek, který nepracoval ani celý rok, získal vyšší odměnu než třeba poradci ministra financí či ministra vnitra. Část peněz mu na účtu přistála dokonce i po době, kdy si vyslechl obvinění na svou osobu.

Celkem Šiška na odměnách za loňský rok získal 335 000 korun, pro příklad, náměstek ministra financí, který ale pracoval po celý rok, obdržel 330 000 korun. Celkový plat Šišky pak tedy činí 1 319 671 korun.

Mnohé lidi by zajímalo, za co si takové peníze zasloužil, když jeho práce do dnes přináší velké problémy všem zdravotně postiženým, nezaměstnaným a vládě samotné.

Byl to právě Vladimír Šiška, který dojednával a následně i podepisoval smlouvu na sKarty s Českou spořitelnou a byl to také on, kdo zaváděl nové elektronické systémy na úřadech, o kterých generální ředitel Úřadu práce Jiří Kubeša tvrdí, že nefungují a jen stresují úředníky potažmo i klienty.

Bývalý ministr Drábek svou pravou ruku rekordně honoroval už o rok dříve, kdy většina ministrů kvůli škrtům šetřila. On ovšem Šiškovi navzdory kritice přemrštěných odměn udělil prémie v celkové výši 1 015 000 korun a zdvojnásobil mu roční příjem. Měsíčně tak Šiška bral v průměru 187 tisíc korun, tedy více než premiér.

invArena

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.