V Ostravě vystoupí handicapovaní umělci. A také Petra Janů

Více než 120 muzikantů, zpěváků a tanečníků s různým zdravotním postižením se v pondělí představí v ostravském Divadle Antonína Dvořáka na koncertu Všechny barvy duhy. Patronkou bude zpěvačka Petra Janů.

„Patronkou letošního ročníku se stala popová zpěvačka Petra Janů,“ řekla Bohdana Rywiková z centra pro osoby se zdravotním postižením Čtyřlístek, které akci každoročně pořádá.

„Koncerty Všechny barvy duhy jsou jedinečné v tom, že nabízejí příležitost k uměleckému vyjádření handicapovaným lidem, pro něž je většinou přístup na profesionální jeviště velmi omezený anebo vůbec žádný.Na této divadelní scéně však mohou účinkovat s podporou a ve spolupráci s profesionálními umělci,“ dodala Rywiková.

Celovečerní program začne v 18.00 a kromě účinkujících z pořadatelského Čtyřlístku přijede z Polska dvanáctiletá finalistka prestižní polské celostátní soutěže Zaczarowana Piosenka – Julia Bagiäska, která má za sebou úspěchy v polských soutěžích pro zdravotně postižené zpěváky a kromě zpěvu se věnuje hře na klavír.

Návštěvníci koncertu se mohou těšit i na slovenského nevidomého tenoristu Mariana Banga, který má ve svém repertoáru operní i operetní árie, kantilény, písňové evergreeny, písně sakrální i taneční anebo lidové písně různých národů. Představí se také osmadvacetiletý nevidomý barytonista Radek Žalud z Kaliště u Lipí na Českobudějovicku, který zazpívá i s Petrou Janů.

Mladá fronta DNES

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.