Invalidovi vyhrožovali zabitím

Dva muži z Hradce Králové zaměstnali soudce okresního soudu. Šlo o bezdomovce, nad kterými se smiloval invalidní důchodce a ubytoval je ve svém bytě. Ti jej poté napadli a chtěli na něm peníze.
reportáž TV Prima
Devětadvacetiletý a osmačtyřicetiletý recidivista napadli čtyřicetiosmiletého invalidu, ten udělal „jednu chybu“, a to že oba muže ve svém bytě na Benešově třídě tady v Hradci Králové nechal přebývat. A oni ho v pondělí večer napadli, nejprve slovně, chtěli po něm vrátit jakýsi sedmnáctitisícový dluh, nicméně kriminalisté zjistili, že ten dluh je naprosto neexistující, že si ho zkrátka oba muži vymysleli.
Když ten invalida přesně takto reagoval, že jim nic nedluží, tak ho napadli také fyzicky. Prý velmi brutálně ho zmlátili. On musel být ošetřen ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové, navíc mu oba muži vyhrožovali, že pokud řekne, kdo mu to dělal, že se s ním vypořádají ještě mnohem hůře. Dokonce vyhrožovali, že ho zabijí.
Nicméně invalidní muž nakonec sebral velkou odvahu a druhý den v pondělí ráno přijel na policii na invalidním vozíku a tam vše oznámil. Oba muži byli zadrženi, postupně byli policejní eskortou převezeni k Okresnímu soudu v Hradci Králové. Tam se rozhodovalo o jejich vzetí do vazby. A protože soudce si myslí, že by jednak mohli pokračovat v té trestné činnosti, invalidovi by mohli znova ublížit, popřípadě že by mohli ovlivňovat další svědky, poslal je do vazby. Tam budou čekat na ukončení policejního vyšetřování a také na samotný soud. Nyní jim za všechny tři zmíněné trestné činy hrozí až 8 let ve vězení.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.