Peníze za plastiku známého sochaře dostane nemocná dívka

ilustrační foto: Tony the Misfit Flickr.com

V Praze 11 se začala dražit plastika sochaře Olbrama Zoubka, výtěžek dostane rodina rakovinou nemocné dívenky. Dražba na internetu potrvá do začátku června. /ilustrační foto/

Vyvolávací cena plastiky byla 20.000 korun. Na podporu rakovinou nemocné Alžbětky se uskuteční také charitativní divadelní představení pro děti.

Dražbu i charitativní akci pořádá Základní a mateřská škola Chodov na popud jihoměstské obyvatelky Zuzany Jehličkové.

„Andělce jsou čtyři roky a polovinu svého života bojuje se zákeřnou nemocí. Sama jsem máma, mám holčičku a chlapce a od jejich narození doufám, že nikdy nebudu muset čelit něčemu tak hroznému, jako je vážná nemoc kohokoliv z nich. Proto mě osud Andělky a její rodiny nenechal lhostejnou, musela jsem něco udělat,“ řekla Jehličková.

Oslovila proto základní školu a další instituce. Pomoc slíbili i herci Divadla v Dlouhé, kteří nastudovali dětské divadelní představení. Chystá se také dobročinný bazar výrobků dětí z Prahy 11.

Plastiku ženy Zoubek do dražby daroval. Vyvolávací cena byla 20.000 korun, kolem 15:00 nabídka dosáhla 25.000 korun.

Získané peníze budou použity na léky pro alternativní léčbu, podpůrné preparáty i „malé radosti, které mohou nemocné dívce zpříjemnit život“.

„Před příběhem Andělky, která navzdory svému útlému věku a křehkosti statečně bojuje, musí každý cítit pokoru. A touhu holčičce pomoci, jak to jen půjde,“ uvedl starosta Prahy 11 Dalibor Mlejnský, který nad dražbou převzal záštitu.

ilustrační foto: Tony the Misfit Flickr.com

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.