Smrtelně nemocná Chilanka, jež žádala o eutanazii, už nechce zemřít

Smrtelně nemocná chilská dívka, jejíž žádost o povolení eutanazie vzbudila emoce po celé zemi, prý změnila svůj pohled na svět a chce žít. Čtrnáctiletá Chilanka trpící cystickou fibrózou to řekla deníku El Mercurio.

Dívka se kvůli kýžené eutanazii sešla i s prezidentkou Michelle Bacheletovou.
Dlouhodobě hospitalizovaná Valentina Maureirová požádala koncem února prezidentku o povolení eutanazie, kterou chilské zákony neumožňují provést.
Bacheletová, která je původním povoláním dětská lékařka, ji navštívila v nemocnici a eutanazii jí rozmlouvala. Valentina se poté setkala s dalšími lidmi, kteří ji „přivedli ke změně způsobu uvažování“, řekla chilskému deníku.
Prý to byla především návštěva argentinské rodiny, jejíž děti trpí touto nemocí. Naději ji prý dal i rozhovor s dalším pacientem, který se dožil věku vyššího než 20 let. Valentinin bratr přitom na stejnou nemoc zemřel v šesti letech.
Cystická fibróza je smrtelná dědičná nemoc postihující hlavně dýchací a trávicí soustavu. Maureirová byla přijata do nemocnice v metropoli Santiagu koncem ledna a podle vyjádření lékařů se její stav od té doby zlepšil.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.