Co dělat, když nesouhlasím s rozhodnutím ČSSZ

Jak mám postupovat, když nesouhlasím s rozhodnutím České správy sociálního zabezpečení ve věci snížení stupně invalidity. Odpověď se dočtete v poradně …

Odpověď:

V případě, že nesouhlasíte s rozhodnutím ČSSZ v Praze (např. kvůli snížení stupně invalidity, odebrání průkazu osoby zdravotně postižené aj.), lze podat proti tomuto rozhodnutí písemné námitky a to do 30 dnů ode dne následujícího po dni oznámení tohoto rozhodnutí.

K tomu je možné použít formuláře, který si můžete vyzvednout na příslušné Okresní správě sociálního zabezpečení nebo můžete námitku podat v písemné podobě, kde je velmi důležité uvést všechna data : jméno, příjmení, bydliště, datum narození a číslo jednací, které je uvedeno v doručeném rozhodnutí.

Doporučuje se v případě podání námitky přiložit všechny nové zprávy o svém zdravotním stavu. O pomoc k sepsání námitky lze požádat sociální pracovníky, kteří poskytují odborné sociální poradenství v neziskovém sektoru, nebo vám může poradit i pracovník okresní správy sociálního zabezpečení.

Námitku lze zaslat přímo na Českou správu sociálního zabezpečení v Praze nebo podat prostřednictvím příslušné okresní správy sociálního zabezpečení.

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.