Aukce Rachůnkova dresu pomůže postiženým

Zlínští hokejoví fanoušci draží dres Karla Rachůnka, vybrané peníze dostane humanitární sdružení Handicap, které pomáhá zlepšovat život zdravotně postiženým lidem. Aukce je vzpomínkou na tragicky zesnulého hokejistu a zároveň pomůže lidem, kteří to potřebují. /ilustrační snímek/

Fanoušci hokejistů Zlína se rozhodli připomenout památku místního odchovance Karla Rachůnka, který tragicky zemřel 7. září 2011 při nehodě letadla s hokejovým týmem Lokomotivu Jaroslavl. Na serveru aukro.cz pořádají aukci, jejíž výtěžek bude věnován na podporu organizace Handicap(?).

„Draží se Karlův reprezentační dres s podpisy jeho spoluhráčů a další hokejové předměty,“ popsal Radek Pobuda, člen zlínského fanklubu a iniciátor akce.

Tu včera fanoušci propagovali přímo na náměstí Míru, kde si mohli zájemci navléct Rachůnkův dres a držet symbolické čtyři minuty ticha. Právě číslo 4 totiž ke zlínskému hráči patřilo.ZLÍN

Dorazil i primátor a prezident PSG Zlín Miroslav Adámek, který dříve dělal hokejistům lékaře a s Rachůnkem se znal.

„Asi není třeba vysvětlovat, proč jsem přišel. Jakákoliv akce, která uctí Karlovu památku, je výborná, tím spíš, pokud pomůže potřebným,“ řekl Adámek.

Náměstím zněla i píseň Život vyhrává, která byla speciálně složena pro tuto událost.

Vyvolávací cena dresu v aukci činí symbolické 4 koruny. Majitel dresu bude známý v sobotu 7. září v pravé poledne. V rámci aukce bude možné získat i další předměty.

Například dres PSG Zlín s číslem 4 a jmenovkou Rachůnek. Tyto dresy extraligoví hráči Zlína oblékali na předzápasová rozbruslení v období po letecké tragédii. Nechybí ani dres s číslem 4 a jmenovkou Rachůnek nebo šála a puk z benefičního utkání Zlín – Jaroslavl, které se hrálo loni na podzim.

Výtěžek akce bude věnován humanitární organizaci Handicap(?), která poskytuje služby lidem se zdravotním postižením. „Připomenout památku skvělého hokejisty a člověka Karla Rachůnka je výborný nápad. Jsme moc rádi, že výtěžek aukce podpoří klienty naší neziskovky,“ uvedl ředitel sdružení Aleš Chudárek.

Petr Skácel
Mladá fronta DNES

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.