Kohoutová nabízí pomocnou ruku MPSV

Lenka Kohoutová (na snímku), členka sněmovního výboru pro sociální politiku za ODS , chce pomoci s řešením problémů na Ministerstvu práce a sociálních věcí, na které se valí jeden problém za druhým. Bude ale po ministryni požadovat některá vysvětlení.

Na MPSV se valí jeden problém za druhým. Ministryně Ludmila Müllerová ale podle opozice a dokonce i podle koaličních partnerů situaci není schopna zvládat.

Musí řešit chaos, který na ni zbyl po bývalém ministru Drábkovi. Nejprve se jednalo o projekt sKaret, který do dnes není vyřešen. A aby toho nebylo málo, tak před nedávnem Antimonopolní úřad zrušil systém na výplatu dávek a nařídil MPSV ať do pěti měsíců přejde na nový.

„Už dlouhodobě Ministerstvu práce a sociálních věcí nabízím pomocnou ruku s tím, jak se vypořádat s problémy, které na MPSV zbyly po bývalém vedení ministra Jaromíra Drábka a jeho prvního náměstka Vladimíra Šišky,“ uvedla pro Parlamentnilisty.cz Lenka Kohoutová.

Bude ale po ministryni požadovat některá vysvětlení:

„Nová ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová se ve čtvrtek zúčastní zasedání sněmovního výboru pro sociální politiku. Budu od ní požadovat vysvětlení k nesmírně závažnému obvinění směřujícímu do období, kdy byl ministrem její stranický kolega z TOP 09 Jaromír Drábek; zároveň jí chceme nabídnout pomoc se zvládnutím těchto problémů.“

Podle kohoutové je hlavní, aby lidé dostávali své sociální dávky, protože deseti tisíce lidí se na stát spoléhá. Stát podle ní v žádném případě nesmí lidi sklamat.
Myslí si však, že 5 měsíců, které dal Antimonopolní úřad na změnu systému na výplatu dávek, je příliš krátká doba na to, aby situaci paní ministryně zvládla sama a tak doufá, že pomoc přijme.

Byla to ale právě Lenka Kohoutová, která před nedávnem práci Ludmily Müllerové kritizovala, proto je otázkou, zda bude chtít Müllerová spolupracovat právě s ní.

invArena

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.