Cena MOSTY už po dvanácté. Nominovat může každý

NRZP ČR znovu vyhlašuje cenu MOSTY. Cílem ankety je ocenit organizace nebo jednotlivce, kteří byli pro postižené v roce 2014 největším přínosem. Nominovat na cenu MOSTY může každý. Záštitu nad akcí převzala mezi jinými i Livia Klausová.

Už od roku 2003 Národní rada osob se zdravotním postižením ČR oceňuje organizace, firmy a jednotlivce, kteří učinili něco významného pro handicapované lidi.

Cena MOSTY se uděluje ve třech kategoriích. Mezi první patří instituce zřizované státem. V předchozích jedenácti ročnících si odnesly ocenění ty instituce, které se především postarali o bezbariérovost míst, ve kterých působí.

V druhé kategorii jsou oceňovány nestátní organizace. Sem mohou patřit soukromé firmy, ale také jednotlivá občanská sdružení.

Třetí kategorii tvoří jednotlivé osobnosti, které učinili rozdíl a znamenali v životech jim blízkých postižených spoluobčanů nějakou změnu, či se zasloužili o jejich lepší život.

Do těchto tří jednotlivých kategorií může nominovat každý. Je dokonce povoleno, aby každá organizace nominovala i svůj vlastní projekt.
Nominace můžete podat nejpozději do 31. 12. 2014 a to pouze poštou na adresu:
NRZP ČR, Jan Chudý, Partyzánská 1/7, 170 00 Praha 7.

„Na cenu MOSTY může nominovat každá fyzická i právnická osoba a je možné také, aby realizátor projektu nominoval svůj projekt. Prosím, nebojte se nominovat.

Slavnostní předávání cen se uskuteční ve čtvrtek 19. března 2015 od 15 hodin v Brně, v hotelu Voroněž. Nad předáváním cen převzali záštitu paní velvyslankyně Ing. Livia Klausová a hejtman Jihomoravského kraje JUDr. Michal Hašek,“ uvedl předseda NRZP ČR Václav Krása.

Cenu MOSTY navrhla a vytvořila akademická sochařka Jitka Wernerová. Cena je uměleckým ztvárněním mostu z lidských rukou a je vytvořena z glazované keramiky. Autorem pamětních diplomů je akademický malíř Otakar Tragan.

Více informací, nominační archy a soutěžní řád naleznete na webu NRZP:
Cena Mosty

Jiří Marek
invArena

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.