Výuka prostorové orientace

Dotaz:

Přicházím velmi rychle o zrak. Budu potřebovat naučit se chodit do obchodu, k holiči a do nemocnice. Kdo by mě toto mohl naučit? Než to budu umět, budu potřebovat, aby mě do nemocnice, do obchodu a k holiči někdo doprovázel. Jak mám začít situaci řešit?

Odpověď:

Potřebujete-li se naučit chodit do obchodů, ke kadeřníkovi a do nemocnice, doporučuji Vám obrátit se na středisko Tyfloservisu, který poskytuje své služby v kraji, v němž máte své bydliště. Tyfloservis poskytuje sociální službu sociální rehabilitace, která v sobě zahrnuje mimo jiné výuku prostorové orientace. V rámci sociální rehabilitace Vám může být poskytnut též kurz sebeobsluhy (vaření, praní apod.). Více informací o službách Tyfloservisu včetně kontaktů na jednotlivá krajská střediska naleznete na stránkách www.tyfloservis.cz. Služby Tyfloservisu jsou klientům poskytovány bezplatně.

Než budete trasy do Vámi požadovaných míst umět, doporučuji vám využít pomoci průvodcovské a předčitatelské služby. Tyto služby Vám mohou zajistit doprovod k lékaři, na úřady apod.

Průvodcovské a předčitatelské služby poskytují Tyflocentra v kraji, ve kterém máte své bydliště. Tyflocentra zřizu je Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých. Informace o poskytovaných službách této organizace jsou k dispozici na webové adrese: www.sons.cz. Předčitatelské služby jsou klientům poskytování za úhradu.

admin

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.